24 آذر 1394 - 14:31
شناسه خبر: 3556
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
گردوهای چین و اوکراین بازار ایران را بلعید
واردات گسترده گردوهای چینی و اوکراینی و قاچاق آنها در بازارهای داخلی در شرایطی که برای سفید ماندن و ماندگاری آنها از مواد شیمیایی استفاده میشود، تهدیدی است که از چشم مسئولان به دور مانده است.
به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران و به نقل از ایانا ، دبیر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان گردو با اعلام این خبر گفت: در حالی که بهعلت سرمازدگی و عدم سرمایهگذاری روی ژنوتیپهای نهال گردوی تویسرکان که بهترین گردوی دنیا بود، از چرخه خارج شده است، بازار داخلی کشور را گردوهای چینی و اوکراینی بلعیدهاند.
مظفر احمدوند افزود: غیراستاندارد بودن باغهای گردو در استان همدان بهویژه شهرستان تویسرکان و عدم فعالیت تحقیقاتی روی ژنوتیپها باعث شده حجم گردو طی سالهای گذشته از 13 هزار تن به کمتر از هشتهزار تن برسد که سرمازدگی و خشکسالی که به شکل متناوب تولیدات این استان را هدف قرار داده، حجم گردوی کشور را نیز با کاهش روبهرو کرده است.
وی خاطرنشان کرد: بالا بودن قیمت تمامشده گردو در داخل کشور و عدم فعالیت روی ژنوتیپهای گردو باعث کاهش راندمان تولید در باغ های استان شده و بیمه نبودن باغها و خسارتهای سرمازدگی نیز انگیزه لازم را از کشاورزان گرفته است، در حالی که زمانی گردو که در فهرست 10 محصول خشکبار صادراتی ایران قرار داشت، میتوانست ارزآوری قابل توجهی نصیب کشورمان کند.
قاچاق وسیع گردوهای اوکراینی و چینی
دبیر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان گردو ادامه داد: در حالی که مؤسسههای غربی و کشور آلمان بارها با انجام فعالیت پژوهشی روی انواع مختلف گردو از سراسر جهان گردوی تویسرکان را بهعنوان کیفیترین گردوی دنیا معرفی کردند، اما پس از خشکسالیهای سال 87 و 88 حجم واردات گردو به کشور ایران بهصورت رسمی و قاچاق چند برابر شده است.
احمدوند تصریح کرد: گردوهای وارداتی از اوکراین و چین که از کیفیت پایینتری نسبت به گردوی ایرانی برخوردار است، در بستهبندیهای گردوی تویسرکان در داخل کشور توزیع شده و حتی به خارج از کشور نیز بارگیری میشود.
وی یادآور شد: واردات گردو از اوکراین که با قیمت ارزان و در بیکیفیتترین اشکال خود به شکل قاچاق وارد کشور شدهاند، بازار داخلی را با چالش روبهرو کرده و انگیزه را از کشاورزان ایرانی گرفتهاند.
احمدوند تأکید کرد: واردات گردو بهعنوان یکی از کالاهای لوکس بهشمار رفته که پس از اجرایی شدن طرح انتزاع، از زمره اقلام توصیهشده وزارت جهاد کشاورزی نیست، اما حجم گسترده قاچاق این محصول از کشورهای اوکراین و چین باعث تغییر ذائقه مردم و در نتیجه تهدید بازارهای داخلی کشور شده است.